Τα 10 καλύτερα επαγγέλματα για εργαζόμενους γονείς

Οι δέκα καλύτερες εργασίες για εργαζόμενους γονείς

Το να τα βγάζεις πέρα με την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή δεν είναι κάτι εύκολο και ειδικά εάν είσαι γονιός. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι υπάρχει πληθώρα, συνήθως καλά αμειβόμενων εργασιών, που δεν σε καταβάλλουν με στρες.Είναι κατάλληλα επαγγέλματα για εργαζόμενους γονείς, ευέλικτα και ιδανικά για όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στις οικογένειες τους, αλλά και να περνάνε ώρα με τα παιδιά τους.

Τα 10 καλύτερα επαγγέλματα για εργαζόμενους γονείς είναι τα εξής:

 1. Αναλυτής Επιχειρησιακής Νοημοσύνης

Στο επάγγελμα αυτό απαιτούνται πολλές δεξιότητες τις οποίες πρέπει να κατέχει κάθε καλός γονιός, όπως η ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων και η ενίσχυση της ομαδικής συνεργασίας. Επίσης προσφέρει μεγάλη εργασιακή ευελιξία και σχεδόν καθόλου στρες.

 1. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Το 90% των μηχανικών περιβάλλοντος ισχυρίζονται ότι το επάγγελμα αυτό είναι πολύ ευέλικτο και δεν τους επιβαρύνει με στρες. Επιπλέον, το ίδιο το όνομα του επαγγέλματος βοηθά στο να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

 1. Σχεδιαστής Εμπειρίας Χρηστών (User Experience Design) 

Είναι ένα από τα πιο «hot» επαγγέλματα στο χώρο της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή. Μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι, ενώ σχεδιάζεις τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα λογισμικά.

 1. Προγραμματιστής

Όταν η εργασία σου απαιτεί τη χρήση κώδικα, μπορείς να την κάνεις όπου και αν βρίσκεσαι, προσφέροντας σου μεγάλη ευελιξία, καθώς και την ικανότητα να τηλ-επικοινωνείς.

 1. Υπεύθυνος Ασφάλειας Δεδομένων

Η δουλεία του είναι να κρατά τα δεδομένα της επιχείρησης ασφαλή, με αντάλλαγμα μεγάλες απολαβές και ευελιξία στο ωράριο. Αποτελεί την ιδανική εργασία για εργαζόμενους γονείς που αγαπούν τους αριθμούς.

 1. Ερευνητικός Επιστήμονας

Οι Ερευνητικοί επιστήμονες έχουν καλές απολαβές, τυγχάνουν ευέλικτου προγράμματος και ελάχιστου στρες.

 1. Σύμβουλος Υγείας

Οι σύμβουλοι υγείας αναφέρουν ότι το επάγγελμά τους προσφέρει ευελιξία, σχετικά λίγο στρες και υψηλό ετήσιο εισόδημα. Μάλιστα αποτελεί μία από τις εργασίες που είναι γυναικοκρατούμενες.

 1. Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης

Το 91% των μηχανικών έρευνας και ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι η εργασία τους είναι πολύ ευέλικτη και το 62% ότι δεν τους επιβαρύνει με στρες.

 1. Αναλογιστής

Όταν η εργασία σου περιλαμβάνει διαγράμματα, πίνακες και ανάλυση δεδομένων, δεν έχει καμία σημασία αν εργάζεσαι στο γραφείο ή στο σαλόνι σου. Πάνω από το 50% αναφέρει ότι δεν στρεσάρονται στη δουλειά, έχουν ευελιξία ωραρίου και καλές ετήσιες απολαβές.

 1. Επιστήμονας Δεδομένων

Οι επιστήμονες δεδομένων ανακηρύχτηκαν «Το πιο σέξι επάγγελμα του 21ου αιώνα», με το μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα, μεγάλη ευελιξία και λίγο στρες.

Author: 

Ετικέτες:

One thought on “Τα 10 καλύτερα επαγγέλματα για εργαζόμενους γονείς

 1. Μαράκι

  Εκτός από αυτά τα 10 επαγγέλματα, θεωρώ ότι και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι κατάλληλο για γονείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.