Ανάλυση θέσης εργασίας: Υπευθυνος Διαχειρισης Ποιοτητας

Ανάλυση θέσης εργασίας: Υπευθυνος Διαχειρισης Ποιοτητας

Τον υπεύθυνο διαχείρισης ποιότητας ή Quality Manager τον συναντάμε σε μηχανικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής, όπου είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και παίζει ένα ζωτικής σημασίας ρόλο σε μια εταιρία.

Πώς οι θέσεις εργασίας για Υπεύθυνο Διαχείρισης Ποιότητας συνεχώς αυξάνονται;
Όσο η ζήτηση του καταναλωτή για προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνεται, τόσο αυξάνονται και οι προσδοκίες του για την ποιότητά τους. Η ζήτηση για ποιότητα αυξάνεται καθώς σύμφωνα με έρευνα, χώρες όπως η Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα επενδύουν όλο και περισσότερο στον τομέα της παραγωγής, ώστε να εξασφαλίσουν ότι η ποιότητα των προϊόντων που παράγουν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα των προϊόντων που παράγονται στις άλλες χώρες του κόσμου.

Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος του Υπευθύνου Διαχείρισης Ποιότητας;
Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας είναι πολύ σημαντική για να υπάρξει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Ο ρόλος του Quality Manager είναι πολύ σημαντικός, αφού εξασφαλίζει ότι η ποιότητά τους είναι υψηλή και ότι συνεχώς βελτιώνεται.

Ένας Υπευθυνος Διαχειρισης Ποιοτητας θα πρέπει να έχει γνώση της αγοράς, των χαρακτηριστικών του προϊόντος και της υπηρεσίας που είναι σημαντικές για τον πελάτη, καθώς και τον αντίκτυπο όλων αυτών στον τομέα της παραγωγής.

Σε ποιόν δίνει αναφορά ο Υπευθυνος Διαχειρισης Ποιοτητας;
Εξαρτάται από το μέγεθος και τη δομή μιας εταιρίας. Στις μεγάλες εταιρίες ο Υπευθυνος Διαχειρισης Ποιοτητας δίνει αναφορά στον Head of Quality ο οποίος θα δίνει με τη σειρά του αναφορά στον Operations ή Supply Chain director. Στις μικρότερες εταιρίες θα δίνει αναφορά στον Managing Director ή Chief Executive.

Τι περιλαμβάνει ο καθημερινός του ρόλος;
Μερικά από τα καθημερινά του καθήκοντα είναι να εφαρμόζει τον έλεγχο ποιότητας της εταιρίας, να ερευνά και να ελέγχει τη γνώμη του πελάτη, να εξασφαλίζει ότι οι διαδικασίες ποιότητας ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες προδιαγραφές, να εφαρμόζει τις πολιτικές υγείας και ασφάλειας στις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας, να δίνει οδηγίες στο προσωπικό, να δίνει αναφορά στους ανωτέρους του και να εξασφαλίζει ότι όλοι οι προμηθευτές τηρούν τις προδιαγραφές ποιότητας της εταιρίας.

Τι προσόντα απαιτούνται;
Πτυχίο στα Οικονομικά, Quality Management, Φυσική, Χημεία ή στη Μηχανική.

Τι δεξιότητες απαιτούνται;
Επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητα να κάνει έρευνα αγοράς, οργανωτικές, ηγετικές και διοικητικές δεξιότητες, καθώς επίσης να είναι εξοικειωμένος-η με την τεχνολογία και τα πρότυπα ποιότητας.

Ποιές είναι οι προοπτικές ανέλιξης;
Στις μεγάλες εταιρίες ο Υπευθυνος Διαχειρισης Ποιοτητας μπορεί να προαχθεί σε Head of Quality ή Director of Supply Chain. Εναλλακτικά, σε μικρές εταιρίες μπορεί να προαχθεί σε Director of Operations. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας ως σύμβουλος σε άλλες εταιρίες.

Για θέσεις εργασίας Υπευθυνου Διαχειρισης Ποιοτητας αναζητείστε στο Mycarriera.gr

Author: 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.