Διαβάστε τα 9 βήματα που χρειάζονται για την αλλαγή εργασίας

Διαβάστε τα 9 βήματα που χρειάζονται για την αλλαγή εργασίας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους αλλά φοβούμενοι την πολιτική και οικονομική κατάσταση διστάζουν να κάνουν την αλλαγή εργασίας που επιθυμούν. Μη διστάζετε, διεκδικήστε τη δουλειά που σας αξίζει!

Το να ψάχνεις δουλειά ενώ εργαζεσαι ήδη έχει τα καλά του και τα κακά του: από τη μια μεριά δε νιώθεις την πίεση της ανεργίας και, ακόμα κι αν δε σ’ αρέσει η δουλειά σου, έχεις ένα μισθό που σου επιτρέπει να πληρώνεις τους λογαριασμούς. Από την άλλη όμως έχεις λιγότερο χρόνο για να ψάχνεις καινούργια δουλειά. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να είσαι οργανωμένος στην αναζήτησή σου:

1. Όρισε πόσες ώρες την εβδομάδα θα ασχολείσαι με την αναζήτηση εργασίας, για παράδειγμα 6 ώρες.
2. Ξεκαθάρισε – και αν χρειάζεται κατέγραψε – τα χαρακτηριστικά της θέσης που ψάχνεις: τι θα κάνεις, μισθός, ωράριο, υπευθυνότητες, είδος εταιρίας, τοποθεσία κλπ
3. Φτιάξε ένα βιογραφικό και μια συνοδευτική επιστολή που τονίζει τα δυνατά σου σημεία και σε διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους υποψήφιους.
4. Εγγράψου σε ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας και ζήτα να ενημερώνεσαι μέσω e-mail για νέες θέσεις εργασίας που πληρούν τα κριτήριά σου. Έτσι θα γλιτώσεις πολύ χρόνο από ότι αν ψάχνεις μόνος καθημερινά.
5. Αναζήτησε εργασίας επίσης στο Facebook, το Twitter, σε ιστοσελίδες πανεπιστημίων, ημερίδες εργασίας, στις εφημερίδες κλπ
6. Φτιάξε ένα ελκυστικό προφίλ σε δίκτυα όπως το LinkedIn, αύξησε τις επαφές σου και ξεκίνα να συμμετέχεις σε ομάδες. Εφόσον δουλεύεις, μπορείς να εμπλουτίσεις το προφίλ σου αλλά χωρίς να δηλώσεις ότι ψάχνεις δουλειά για να μη δημιουργήσεις εντάσεις στο χώρο εργασίας σου. Οι άλλοι εργοδότες μπορούν να βλέπουν το προφίλ σου και να έρθουν σε επαφή μαζί σου αν δουν ότι τους ενδιαφέρεις.
7. Κάνε μια λίστα με τις εταιρίες που θα σε ενδιέφερε να δουλέψεις. Βρες το e-mail του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού ή της γραμματείας και στείλε τους το βιογραφικό σου.
8. Μίλησε σε φίλους που εμπιστεύεσαι και ζήτησέ τους να σε ενημερώσουν αν μάθουν για κάποια θέση που ταιριάζει στα προσόντα σου.
9. Προετοιμάσου για τη συνέντευξη για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Μπορεί να φαίνεται ότι έχεις πολλά να κάνεις αλλά τα πράγματα στην αγορά εργασίας έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Οπλίσου με υπομονή και ερεύνησε στο ίντερνετ πώς να κάνεις το κάθε βήμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Εξάλλου, αν βιάζεσαι για αλλαγή εργασίας μπορείς να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις τις πιθανότητες για να βρεις ταχύτερα εργασία.

Καλή επιτυχία!

Author: Maria Sgouri

Ετικέτες:

One thought on “Διαβάστε τα 9 βήματα που χρειάζονται για την αλλαγή εργασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.