Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία; Πως να απαντήσετε στη συνέντευξη

«Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία;» Διαβάστε πως να απαντήσετε στη συνέντευξη

Για να απαντήσετε στη συνέντευξη ποιά είναι τα δυνατά σας σημεία και να τα παρουσιάσετε σε έναν άγνωστο σημαίνει να εκτεθείτε και να δείξετε την προσωπικότητά σας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να κάνετε μια μικρή προετοιμασία. Για να απαριθμήσετε τα πλεονεκτήματά σας πρέπει πρώτα να τα γνωρίζετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι όλοι έχουμε τα ίδια δυνατά σημεία κι αυτό τους εμποδίζει να συνειδητοποιήσουν τι τους κάνει ξεχωριστούς. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό: ο καθένας έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και στοιχεία που τον ξεχωρίζουν.

«Πείτε μας τρία δυνατά και τρία αδύναμα σημεία του χαρακτήρα σας». Σας θυμίζει κάτι αυτή η ερώτηση; Αν έχετε περάσει έστω και μία συνέντευξη για εργασία είναι σχεδόν σίγουρο ότι την έχετε ακούσει. Αν και πρόκειται για τυπική ερώτηση, μπορεί να μη σας είναι και τόσο εύκολο να την απαντήσετε.

Είναι προτιμότερο να γνωριστείτε λίγο με τον πιθανά μελλοντικό εργοδότη σας πριν υπογράψετε μια σύμβαση εργασίας. Έτσι ο σκοπός αυτής της ερώτησης είναι να δώσετε μερικές πληροφορίες για ποιος είστε, πέρα από την επαγγελματική σας εμπειρία, για να καταλάβει ο εργοδότης αν είσαστε ο εργαζόμενος που αναζητά.

Διαβάστε παρακάτω τις πέντε ιδέες για να εντοπίσετε τα δυνατά σας σημεία:

1. Μη συγκρίνεσαι με τους υπόλοιπους
Οι συγκρίσεις με τους υπόλοιπους μπορεί να είναι επικίνδυνες. Το να δεις τι κάνεις εσύ καλά ή τα δυνατά σου σημεία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Πολλές φορές συγκρινόμαστε που έχουν πολύ ανεπτυγμένη μια ικανότητα χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το χρόνο και την εξάσκηση που χρειάστηκαν για να φτάσουν σ’ αυτό το επίπεδο. Η σύγκριση μας κάνει να εστιάζουμε περισσότερο σ’ αυτά που δεν κάνουμε σωστά ή που μας λείπουν αντί γι’ αυτό που κάνουμε καλά.

2. Το πιο σημαντικό δεν είναι το αποτέλεσμα
Η διαδικασία είναι πιο σημαντική από το αποτέλεσμα. Όταν εξασκείς μια ικανότητα ή εφαρμόζεις κάποιες θεωρητικές γνώσεις μας, μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι πάντα το αναμενόμενο. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν έκανες καλά. Η προσπάθεια που κάνεις στη διάρκεια της εξάσκησης εξαρτάται από σένα, το αποτέλεσμα όμως όχι πάντα. Γι’ αυτό μην παρασύρεσαι από τα αποτελέσματα όταν ψάχνεις τα δυνατά σου σημεία.

3. Αξιολόγησε το εαυτό σου χωρίς να τον κρίνεις
Δώσε αξία στο εαυτό σου. Το να αισθάνεσαι περήφανος για τον εαυτό σου είναι το κλειδί για να τον γνωρίσεις καλύτερα. Το να αξιολογείς τον εαυτό σου με αγάπη και όχι με επικρίσεις θα είναι περισσότερο εποικοδομητικό. Για να δουν οι άλλοι τα δυνατά σου σημεία πρέπει πρώτα να τα δεις εσύ.

4. Παρατήρησε τι σου ταιριάζει
Μια μέρα στη δουλειά, παρατήρησε τι σου ταιριάζει. Στη δουλειά υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που κάνουμε αυτοματοποιημένα αλλά στην πραγματικότητα έχουν αξία. Μπορεί να μιλάς με πελάτες, να επιλύεις προβλήματα, να διατηρείς καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και άλλα που μοιάζουν «φυσιολογικά» αλλά είναι πολύ πιθανό αυτή η συμπεριφορά να είναι ικανότητες που θα εκτιμηθούν σε μια μελλοντική θέση εργασίας. Κάνε μια λίστα με αυτά που κάνεις εύκολα στη δουλειά, που σου ταιριάζουν και που σου αρέσουν. Δεν πειράζει αν η λίστα βγει πολύ μεγάλη! Θα σε βοηθήσει να πάρεις ιδέες για το ποια μπορεί να είναι τα δυνατά σου σημεία.

5. Ρώτα τους γύρω σου
Η προσωπική σου ζωή είναι επίσης σημαντική. Στην καθημερινότητα μπορείς επίσης να εντοπίσεις ικανότητες που μπορεί να είναι σημαντικές. Κάτι που κάνεις καλά εκτός δουλειάς μπορεί να βρει εφαρμογή και στην εργασία σου. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις άτομα που εμπιστεύεσαι, συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους, ποια θεωρούν ότι είναι τα δυνατά σου σημεία.

Οι πληροφορίες που θα πάρεις από αυτές τις διαδικασίες θα σε βοηθήσουν να δεις πιο καθαρά ποιος είσαι και τι μπορείς να προσφέρεις στη δουλειά. Στη συνέντευξη, προσπάθησε να προσαρμόσεις τα δυνατά σου σημεία στη θέση για την οποία ενδιαφέρεσαι. Δώσε κάποιο παράδειγμα για το πώς αυτά τα χαρακτηριστικά σου θα βοηθήσουν να γίνεις πιο αποδοτικός στη δουλειά.

Τέλος, μπορείς να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι θα σου παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την προετοιμασία για συνέντευξη.

Author: Maria Sgouri

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.