Πώς να κρατήσεις το βιογραφικό σου ενημερωμένο

Ανανέωση βιογραφικού

Αναζητώντας εργασία η παρουσίαση ενός ενημερωμένου βιογραφικού είναι πολύ σημαντική καθώς ένα απαρχαιωμένο βιογραφικό χάνει αμέσως την αξία του και εξαιρείται από τη διαδικασία επιλογής.

Επειδή η αναζήτηση εργασίας μπορεί να διαρκέσει μήνες ή μπορεί κάποιος να περιμένει χρόνια μέχρι να του παρουσιαστεί η ιδανική επαγγελματική ευκαιρία, είναι σημαντικό τη στιγμή που θα μείνεις άνεργος ή θα αποφασίσεις να αλλάξεις θέση εργασίας να καταστρώσεις τη στρατηγική σου για να πετύχεις το στόχο σου.

Σου παραθέτουμε έξι σημεία που πρέπει σίγουρα να λάβεις υπόψη σου ανανεώνοντας το βιογραφικό σου:

1. Το πρώτο βήμα είναι να ενημερώσεις τις πληροφορίες που έχεις στο βιογραφικό σου αλλά για το κάνεις πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι ψάχνεις, ποιες είναι οι προθέσεις σου και σε ποιόν τομέα επιθυμείς να εργαστείς.

2. Το πιο σημαντικό είναι να δώσεις έμφαση στην πρόσφατη εργασιακή σου εμπειρία. Αν έχεις εργαστεί σε πολλές θέσεις θα χρειαστεί να ξεχωρίσεις τις πιο σημαντικές και κυρίως τις πιο πρόσφατες. Ωστόσο, μη σβήσεις καμία προηγούμενη εργασία διότι οι εταιρίες εκτιμούν πολύ τα άτομα που εργάζονται.

3. Κάποιες από τις πληροφορίες που παλιότερα ήταν απαραίτητες δεν είναι πια ή η αξία τους έχει μειωθεί πολύ. Για παράδειγμα, η φωτογραφία. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει απαγορευτεί να ζητά ο εργοδότης βιογραφικό με φωτογραφία διότι μπορεί να αποτελέσει στοιχείο για διακρίσεις. Από την άλλη σε κάποιες θέσεις εργασίας θεωρείται απαραίτητη. Αν θέλεις ή χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις φωτογραφία φρόντισε να είναι επαγγελματική και να συνάδει με την τωρινή σου εμφάνιση.

4. Μείνε συνδεδεμένος. Άλλα στοιχεία που συνήθως ζητούνται είναι το e-mail σου και ο αριθμός τηλεφώνου σου. Σήμερα η αμεσότητα είναι πολύ σημαντική. Το να μπορεί ο εργοδότης να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου είναι θεμελιώδες και το τηλέφωνο και το e-mail είναι οι πιο εύκολοι τρόποι. Αν η εταιρία σε επιλέξει θα επικοινωνήσει μαζί σου με οποιοδήποτε μέσο, επομένως είναι κρίσιμο να ελέγχεις τακτικά τα e-mail σου.

5. Σκέψου, έχεις κάνει τον τελευταίο καιρό κάτι για να βελτιώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ και παρακολούθησες κάποιο κύκλο μαθημάτων που να σχετίζεται με τις φιλοδοξίες σου; Αν ναι, μπορείς να το καταγράψεις στον τομέα «επιπλέον πληροφορίες» του βιογραφικού σου.

6. Ένα λάθος που κάνουν αρκετοί υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι να παραλείπουν πληροφορίες για την επαγγελματική τους εμπειρία θεωρώντας ότι δε σχετίζονται με την καριέρα τους. Στην πραγματικότητα αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές διότι τα χρονικά κενά ανάμεσα στις προηγούμενες θέσεις εργασίας υποδηλώνουν ότι αυτό το άτομο δεν έκανε τίποτα εκείνο το διάστημα.

Αν κάποια στιγμή έμεινες άνεργος και στη συνέχεια απασχολήθηκες σε διαφορετικό τομέα, μη διστάσεις να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου καθώς οι εργοδότες εκτιμούν περισσότερο τους ανθρώπους που αναζητούν άλλη εργασία ενώ ήδη εργάζονται παρά αυτούς που «κάθονται με σταυρωμένα χέρια». Η καλύτερη μέθοδος είναι να αναφέρεις όλες τις θέσεις από τις οποίες έχεις περάσει αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Στη συνέντευξη θα εμβαθύνεις όπου χρειάζεται. Θυμήσου ότι το βιογραφικό σου πρέπει να είναι σύντομο και καθαρό.

Τέλος, μπορείς να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι θα σου παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού.

Author: Maria Sgouri

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.