8 ερωτήσεις που «σκοτώνουν» σε μια συνέντευξη

8 ερωτήσεις που «σκοτώνουν» σε μια συνέντευξη

Ο μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά κάνει την αναζήτηση εργασίας όλο και πιο δύσκολη. Σήμερα μπορεί για μια θέση να εκφράσουν ενδιαφέρον εκατοντάδες ή και χιλιάδες υποψήφιοι. Αυτό αναγκάζει τους εργοδότες να χρησιμοποιούν περισσότερα εργαλεία, σε μία συνέντευξη, για να επιλέξουν τον ιδανικό εργαζόμενο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις-κλειδιά που βοηθούν τον εργοδότη να αντιληφθεί τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του υποψήφιου και που επιπλέον καθορίζουν το αν πρόκειται ή όχι για το σωστό άτομο για τη συγκεκριμένη θέση. Αν έχεις ήδη παρουσιαστεί σε κάποια συνέντευξη, είναι πιθανό να σου έκαναν την ερώτηση «ποια είναι τα αδύναμα σημεία σου;».

Το πιθανότερο είναι ότι θα είχες προετοιμάσει την απάντησή σου αλλά ακόμα κι έτσι είναι πολύ δύσκολο να φανταστείς τι θέλει να ακούσει ο εργοδότης. Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια αντικειμενικά σωστή απάντηση αλλά όλα εξαρτώνται από το τι θέλει η εταιρία. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι άβολα με αυτού του είδους τις ερωτήσεις αφού είναι πιο εύκολο να μιλάμε για τα προσόντα ή τις γνώσεις μας παρά για τα μειονεκτήματά μας που μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο για να βρούμε μια νέα δουλειά.

Είναι απαραίτητο να είσαι προετοιμασμένος ώστε να αποφύγεις, όσο είναι δυνατόν, ανακριβείς απαντήσεις ή που δεν εκφράζουν αυτό που θέλεις πραγματικά. Αν όχι, θα φανεί ότι αισθάνεσαι άβολα ή νευρικός. Για να μη γίνει η συνέντευξη μαρτύριο και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου, σου δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις που… σκοτώνουν:

1. Πες μου γιατί νομίζεις ότι πρέπει να προσληφθείς εσύ και όχι κάποιος άλλος
Η απάντηση σου δεν πρέπει να βασιστεί μόνο στις τεχνικές γνώσεις σου διότι δεν είναι αυτές που μπορούν να σε διαφοροποιήσουν από τους άλλους. Μίλα για την εμπειρία, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που σχετίζονται με τη θέση που διεκδικείς. Οι ειδικοί λένε ότι οι ικανότητες που μετράνε περισσότερο για τους εργοδότες είναι η δέσμευση, η προσαρμοστικότητα, οι επικοινωνία και οι ηγετικές ικανότητες.

2. Ποια είναι τα αδύναμα σημεία σου;
Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί να απαντήσεις ότι τα μειονεκτήματά σου είναι ότι είσαι επαγγελματίας ή πραγματικός workaholic, αλλά αυτή η απάντηση είναι πολύ συνηθισμένη. Είναι προτιμότερο να δώσεις κάποια πληροφορία που θα είναι πιο ρεαλιστική και πιστευτή. Δώσε έμφαση στα μειονεκτήματά σου που μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρία. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες απαντήσεις που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσεις, για παράδειγμα:

«Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά μου είναι η ακρίβεια. Πρέπει κάποτε να μάθω να έρχομαι νωρίτερα»

«Μου λείπουν οι ηγετικές ικανότητες»

«Κάποιες φορές καθυστερώ την παράδοση των projects». Ακόμα κι αν πεις ότι οφείλεται στον υπέρμετρο επαγγελματισμό και τελειομανία σου, αυτή η δήλωση θα είναι εναντίον σου.

«Ενοχλούμαι εύκολα, αν με εκνευρίσει κάτι θα το πω αμέσως». Δείχνει ότι δεν έχεις έλεγχο των συναισθημάτων σου και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για την εταιρία. Θυμήσου ότι στη δουλειά χρειάζεται υπομονή και υποχωρήσεις.

3. Ποια είναι τα μεγαλύτερά σου κατορθώματα;
Πρέπει να απαντήσεις με αυτοπεποίθηση και να δείξεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου. Μπορείς να μιλήσεις γι’ αυτά που έχεις καταφέρει με τη βοήθεια της εμπειρίας σου, πιθανές διακρίσεις και τις σπουδές σου. Τέλος, πρόσθεσε τι περιμένεις από το μέλλον, τι ελπίζεις να καταφέρεις και τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να το καταφέρεις.

4. Τι γνώμη έχεις για την εταιρία μας;
Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις την εταιρία: την ιστορία, τη νοοτροπία, τις προοπτικές και τους ανταγωνιστές της. Έτσι θα δείξεις το ενδιαφέρον σου για την εταιρία και το έργο που θα κάνεις. Μια ματιά στο διαδίκτυο ή τα τελευταία νέα θα σε βοηθήσουν.

5. Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;
Αυτό που θέλει να δει ο εργοδότης με αυτήν την ερώτηση είναι τους στόχους που έχεις θέσει και αν ακολουθείς κάποια στρατηγική. Σου συνιστούμε να απαντήσεις με τρόπο γενικό, για παράδειγμα ότι ελπίζεις η δουλειά να είναι μια συνεχής πρόκληση που θα σου επιτρέπει να εξελιχθείς επαγγελματικά και προσωπικά.

6. Γιατί θέλεις να εργαστείς στην εταιρία μας;
Για να απαντήσεις χρειάζεται να γνωρίζεις την ιστορία και την κουλτούρα της εταιρίας ώστε τα επιχειρήματά σου να συμβαδίζουν με αυτά. Αν κάνεις μια μικρή έρευνα για την εταιρία, θα βρεις εύκολα λόγους για να εργαστείς σε αυτήν.

7. Γιατί έφυγες από την τελευταία σου εργασία; Τι γνώμη έχεις για το προηγούμενο αφεντικό σου;
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κριτικάρεις την προηγούμενη εταιρία, συναδέλφους ή προϊσταμένους γιατί θα δώσεις την εντύπωση ότι δεν είσαι άτομο εμπιστοσύνης. Αν είσαι νέος, υποστήριξε ότι ήθελες να αντιμετωπίσεις νέες προκλήσεις. Αν οφείλεται σε εσωτερικές ανακατατάξεις και απολύσεις, θα πρέπει να το αναφέρεις χωρίς να κριτικάρεις τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Είναι προτιμότερο να μην πεις ότι άφησες την τελευταία σου δουλειά για οικονομικούς λόγους για να μη δώσεις κακή εντύπωση. Καλύτερα να αφήσεις αυτό το θέμα για τη συζήτηση που θα γίνει σχετικά με την αμοιβή.

8. Έχεις κάποια ερώτηση;
Η συνέντευξη δε μπορεί να τελειώσει αν δεν ξεκαθαρίσεις όλες τις απορίες σου. Επιπλέον αυτό θα δείξει το ενδιαφέρον σου για τη θέση που διεκδικείς. Κάποια σημεία που χρειάζεται οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσεις είναι το ωράριο εργασίας και – αν πρόκειται για θέση ευθύνης – πόσα άτομα θα έχεις υπό την ευθύνη σου.

Το να πας στη συνέντευξη προετοιμασμένος δε σημαίνει να υπερβάλεις ούτε να πεις ψέματα απαντώντας στις ερωτήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να πείσεις τον εργοδότη ότι έχεις το κίνητρο και τις ικανότητες για τη συγκεκριμένη θέση. Ότι εσύ είσαι το άτομο που ψάχνει. Ποτέ δεν πρέπει να πεις ψέματα διότι θα αποκαλυφθούν αργά ή γρήγορα.

Τέλος, μπορείς να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι θα σου παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για τις ερωτήσεις που γίνονται σε μια συνέντευξη αλλά και για τη συνολική προετοιμασία σου για αυτή τη διαδικασία επιλογής.

Author: Maria Sgouri

Ετικέτες:

One thought on “8 ερωτήσεις που «σκοτώνουν» σε μια συνέντευξη

  1. Πίνγκμπακ: Πώς να νικήσεις το φόβο της συνέντευξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.