6 tips για να καταφέρεις να σε καλέσουν σε συνέντευξη

6 tips για να καταφέρεις να σε καλέσουν σε συνέντευξη

Θέλεις να βρεις δουλειά γρήγορα; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις πιθανότητες που έχεις να τραβήξεις την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων και να σε καλέσουν σε συνέντευξη.

1. Κάνε μια λίστα με εταιρίες στις οποίες θεωρείς ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να ταιριάζει το προφίλ σου. Στη δουλειά σου σίγουρα έχεις αντιμετωπίσει προκλήσεις και έχεις μεγαλύτερη εμπειρία σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Έστω για παράδειγμα ότι είσαι ιδιαιτέρα γραμματέας σε μια μεταλλουργική εταιρία. Αν και μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά πολύ καλά σε οποιοδήποτε είδος εταιρίας, σίγουρα μια άλλη στο μεταλλουργικό τομέα θα εκτιμήσει την εξειδικευμένη εμπειρία σου. Οι εταιρίες πάντα θέλουν κόσμο που να μπορεί να γίνει παραγωγικός όσο το δυνατόν πιο σύντομα και η γνώμη των απαιτήσεων του τομέα είναι σημαντικό προσόν.

2. Ψάξε στο ίντερνετ και σε ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας για να δεις αν αυτές οι εταιρίες έχουν δημοσιεύσει αγγελίες και τι είδους. Στην περιγραφή του ατόμου που ψάχνουν φαίνεται τι θεωρεί σημαντικό η εταιρία όπως τα καλά αποτελέσματα ή η ομαδική εργασία και συνεργασία.

3. Κάνε μια διαφορετική κάρτα παρουσίασης. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις λέξεις που χρησιμοποιεί η εταιρία στην αγγελία της. Αν χρειάζεται προσάρμοσε το βιογραφικό σου περιλαμβάνοντας τη γλώσσα που μιλάει η εταιρία (αν πρόκειται για ξένη γλώσσα) ή όλες τις απαιτήσεις που έχει. Αλλά πρόσεξε: ποτέ μη γράψεις ή πεις ψέματα.

4. Τηλεφώνησε στις εταιρίες που συγκέντρωσες και προσπάθησε να μιλήσεις με τον υπεύθυνο προσλήψεων. Αν η εταιρία είναι μικρή και δεν έχει τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, αναζήτησε το άτομο που ασχολείται με τις προσλήψεις. Θυμήσου να δείχνεις αγαπητός, θετικός και ευγενικός και ζήτα αν μπορούν να σε συνδέσουν μαζί του. Αν η απάντηση είναι αρνητική ζήτα από την τηλεφωνήτρια που απάντησε να σου δώσει κάποια διεύθυνση e-mail για να στείλεις το βιογραφικό σου.

5. Μη στέλνεις το βιογραφικό σου με τυποποιημένη συνοδευτική επιστολή. Διαφοροποιήσου και πρωτοτύπησε. Στείλε ένα link με ένα βιογραφικό σε βίντεο ή τράβα ένα βίντεο όπου λες ο ίδιος όσα θα έγραφες σε ένα e-mail ή μια συνοδευτική επιστολή. Οι σύμβουλοι προσλήψεως έχουν πλέον κουραστεί και κορεστεί επομένως κάθε πρωτότυπη ιδέα είναι καλοδεχούμενη.

6. Κράτα επαφή. Πάρε τηλέφωνο, ρώτησε αν έλαβαν το βιογραφικό σου… Μη σκέφτεσαι ότι γίνεσαι κουραστικός. Πολλές φορές οι εταιρίες αργούν να στείλουν απαντήσεις απλώς επειδή δίνουν προτεραιότητα σε άλλα ή μπλέκονται στην καθημερινότητα. Ένα τηλεφώνημα όμως μπορεί να δώσει το έναυσμα για να εξετάσουν το βιογραφικό σου και τελικά να σε καλέσουν σε συνέντευξη. Βέβαια, είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο να δείχνεις ενδιαφέρον και να γίνεσαι κουραστικός γι’ αυτό πρόσεχε.

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη διαδικασία της συνέντευξης μπορείς να δείς εδώ στο blog μας. Εάν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια μπορείς να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι θα σου παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για τη συνέντευξη με εργοδότη.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.