Μήπως το βιογραφικό σας είναι…αντιεπαγγελματικό;

Μήπως το βιογραφικό σας είναι αντιεπαγγελματικό;

Για αρκετούς υποψηφίους, η έλλειψη σε εμπειρία ή εκπαίδευση, δεν είναι λόγοι για τους οποίους βρίσκονται σε ανεργία. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να προβάλουν τον εαυτό τους σωστά, μέσω του βιογραφικού τους. Το μεγαλύτερο λάθος που συνήθως κάνουν οι υποψήφιοι, είναι να προσπαθούν να «στριμώξουν» όσες περισσότερες δεξιότητες, δραστηριότητες και προηγούμενες εργασίες έχουν, σε μια ή δυο σελίδες, αντί να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας συνοδευτικής επιστολής. Ακόμα και αν φαίνεται αρκετά δελεαστικό, να αναφερθούν όλες για παράδειγμα οι δεξιότητες, υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα σε αυτή την κίνηση.

Οι εργοδότες, δε θα μπορέσουν να θυμηθούν τίποτε από το βιογραφικό, εάν αυτό προσπαθεί να εστιάσει σε όλα όσα αναφέρονται σε αυτό. Είναι αδύνατο να μπορέσει ο κάθε εργοδότης να σχηματίσει μια εικόνα στο μυαλό του για τον υποψήφιο, εάν αυτός παρουσιάζει τον εαυτό του π.χ. ως δικηγόρο, διαφημιστή και επενδυτή κεφαλαίων ταυτόχρονα. Άρα θα πρέπει ο υποψήφιος να καταλήξει, δίνοντας βαρύτητα, σε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη θέση για την οποία ενδιαφέρεται.

Βιογραφικά που ξεπερνούν τις δύο σελίδες θεωρούνται αντιεπαγγελματικά. Εάν ενδιαφέρεται, ο υποψήφιος για μια θέση σε τεχνολογική εταιρία ή οργανισμό, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργοδότες απεχθάνονται τα πολυσέλιδα βιογραφικά. Η ικανότητα στο να συνταχθεί ένα  σύντομο και περιεκτικό βιογραφικό, είναι σημαντική για τον υποψήφιο.

Εσείς πριν στείλετε το επόμενο βιογραφικό σας ρωτήστε τον εαυτό σας: ποιος φαίνομαι ότι είμαι μέσα από τα μάτια του αναγνώστη του βιογραφικού μου; Συντάξτε το βιογραφικό σας με τρόπο που να «λέει» την ιστορία σας και να καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη/εργοδότη έτσι ώστε να θέλει να σας συναντήσει στη συνέντευξη.

Τέλος, μπορείτε να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι θα σας παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού.

Author:  / 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.