Πως μπορεί η γνώση μιας ξένης γλώσσας να βοηθήσει στην επαγγελματική σας εξέλιξη;

Οι γνώσεις ξένων γλωσσών μπορεί να απαιτηθούν σε όλα τα είδη εργασίας. Σύμφωνα με την πρόσφατη εθνική έρευνα σχετικά με τις δεξιότητες των εργαζομένων, το 27% των θέσεων διοίκησης  και γραφείου παρέμειναν κενές λόγω τις έλλειψης γνώσης ξένων γλωσσών.

H γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί την ειδοποιό διαφορά: Σχεδόν οι μισοί από τους Βρετανούς εργοδότες στρέφονται στη διεθνή αγορά εργασίας προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία και εξέλιξη. Έτσι τίθεται το ερώτημα: Ποια γλώσσα να επιλέξω ώστε να ενισχύσω το βιογραφικό μου;

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του CBI, οι γλώσσες με την περισσότερη ζήτηση από τους εργοδότες είναι τα Γερμανικά (50%) και τα Γαλλικά (49%) και ακολουθούν τα Ισπανικά (37%). Η Μ.Βρετανία εξάγει κυρίως στη Γερμανία και στη Γαλλία, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι που γνωρίζουν αυτές τις γλώσσες να έχουν ένα προβάδισμα.

Αγορές με ραγδαία άνθιση

Η Λατινική Αμερική είναι μία από αυτές χάρη στις μεγάλες επενδύσεις για τις αθλητικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Βραζιλία. Έτσι, οι γνώσεις Ισπανικών και Πορτογαλικών αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα. Η Κίνα αναμένεται να γίνει η πιο δυνατή οικονομικά χώρα του κόσμου μέχρι το 2016, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του OECD. Αυτό συνεπάγεται ότι τα Κινέζικα θα έχουν μεγάλη ζήτηση.

Αυτές είναι τρεις βασικές συμβουλές προς όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να μάθουν μια ξένη γλώσσα:

1. Κάνε έρευνα

Εάν ενδιαφέρεσαι να δουλέψεις  στην αυτοκινητοβιομηχανία, τότε τα Κινέζικα ή τα Ισπανικά θα ήταν ένα πλεονέκτημα για σένα. Ωστόσο, αν θέλεις να δουλέψεις σε εργασίες σχετικές με φαγητό και ποτά, τότε θα ήταν προτιμότερο να μάθεις Ιταλικά ή Γαλλικά. Επίσης, καλό θα ήταν να διαβάζεις καθημερινά εφημερίδες με τη γλώσσα που μαθαίνεις.

2. Διάλεξε τη σωστή μέθοδο

Δεν έχει τόση σημασία τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να μάθουμε μια γλώσσα, είτε σε αίθουσα, είτε με τη βοήθεια cd ή διαδικτυακά, αλλά η μέθοδος και οι στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το στόχο μας. Π.χ.  εφαρμογές στο κινητό ή το tablet αποτελούν την καλύτερη λύση για όσους δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

3. Κάνε πρακτική άσκηση

Το  να ζεις και να δουλεύεις στο εξωτερικό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τη γλώσσα που μαθαίνεις, καθώς και την κουλτούρα και τα έθιμά τους. Κατά αυτό τον τρόπο θα βελτιώσεις και τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Author: 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.