Πώς να αποκτήσετε θαυμάσιες συστατικές επιστολές που θα σας καταστήσουν τον πιο περιζήτητο υποψήφιο

Το να ζητάς βοήθεια δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά όλοι θα τη χρειαστούμε κάποια στιγμή στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Πρέπει να θυμάστε ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ικανοί και πρόθυμοι να σας βοηθήσουν είναι αυτοί που υπήρξαν πολύ επιτυχημένοι και σημαντικοί στην επαγγελματική σας καριέρα. Όταν θα χρειαστείτε συστατικές επιστολές, απευθυνθείτε στους πιο επιτυχημένους και με επιρροή ανθρώπους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πάντα επιθυμούν να βοηθούν τους άλλους, εν αντιθέσει με τους αποτυχημένους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα καλό επαγγελματικό προφίλ για τους πιθανούς εργοδότες σας. Οι καλές συστατικές επιστολές κάνουν ακριβώς το ίδιο, δίνοντας σάρκα και οστά στο βιογραφικό σας. Ακολουθείστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές.

Κάντε τη σωστή επιλογή

Οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν καλά επαγγελματικά είναι αυτοί που πρέπει να επιλέξεις. Δε χρειάζεται να είναι οι καλύτεροι σας φίλοι, αλλά να γνωρίζουν την επαγγελματική σας πορεία και να αναδείξουν τα προσόντα σας.

Μη ξεχάσετε να ρωτήσετε

Οι καλοί τρόποι πάντα μετράνε. Πάρτε ένα τηλέφωνο πρώτα, πείτε του/της να πάτε για ένα καφέ, ενημερώστε τον/την για τις τωρινές επαγγελματικές σας δραστηριότητες και ζητήστε του/τη να σας γράψει μια συστατική επιστολή.

Να είστε συνδεδεμένοι

Βεβαιωθείτε ότι στη συστατική επιστολή σας συμπεριλαμβάνεται ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας. Επίσης, προσθέστε τους στο LinkedIn, Facebook, Twitter και Google Plus.

Παραθέστε πληροφορίες

Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τους υποψηφίους γιατί μερικές φορές οι εν δυνάμει εργοδότες θα ψάξουν για συγκεκριμένες πληροφορίες στις συστατικές επιστολές σας. Βεβαιωθείτε ότι παρατίθενται αποδείξεις για όσα γράφονται.

Χρησιμοποιείστε διαφορετικές συστατικές επιστολές για κάθε θέση εργασίας

Όπως για κάθε θέση εργασίας πρέπει να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας ώστε να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε απαιτήσεις της, το ίδιο συμβαίνει και με τις συστατικές επιστολές, στις οποίες πρέπει να αναδεικνύονται οι δεξιότητες που απαιτούνται κάθε φορά. Για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

Author: 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.