Τα 5 πράγματα που πραγματικά ενοχλούν τα γραφεία εύρεσης εργασίας

5 Πράγματα που ενοχλούν τα γραφεία εύρεσης εργασίας (και πώς να τα αποφύγετε)

Τα γραφεία εύρεσης εργασίας είτε σας αρέσει είτε όχι έχουν τις διασυνδέσεις και την εμπιστοσύνη των εργοδοτών που θέλετε να εντυπωσιάσετε, αφού τα πληρώνουν για να τους βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Συνεπώς, αν συνεργαστείτε με ένα γραφείο εύρεσης εργασίας με επιρροή, τότε αυτό μπορεί να επιταχύνει δραματικά την εύρεση εργασίας σας. Από την άλλη, αν τα ενοχλείτε (εκούσια ή ακούσια), τότε αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Τα παρακάτω είναι πέντε πράγματα που ενοχλούν τα γραφεία εύρεσης εργασίας και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε:

1. Έλλειψη ειλικρίνειας
Όταν επικοινωνούν μαζί σας για κάποια θέση εργασίας και εσείς είστε αδιάφοροι ή μη ενθουσιώδεις (ή θέλετε να αλλάξετε τον κλάδο εργασίας που ψάχνετε), τότε είναι προτιμότερο να τους το πείτε.

Το να προσποιηθείτε ότι ενδιαφέρεστε, ακόμα και αν το κάνετε από ευγένεια, δε βοηθάει, παρά μόνο χάνετε το χρόνο σας και αυτοί το δικό τους. Αν έχουν μια ειλικρινή και ολοκληρωμένη εικόνα για εσάς και τα ενδιαφέροντά σας μπορούν σας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2. Έχετε ήδη κάνει αίτηση για αυτή τη θέση εργασίας
Ένα καλό γραφείο εύρεσης εργασίας θα σας ρωτήσει εξ αρχής «Έχετε ξανακάνει αίτηση για αυτή τη θέση εργασίας στην εταιρία αυτή;». Αυτή η ερώτηση θέτεται γιατί αν η εταιρία αυτή έχει ήδη στα αρχεία της καταχωρημένο το βιογραφικό σας, τότε δεν είναι δυνατό να σας εκπροσωπήσει.

3. Οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής
Αναμφισβήτητα μπορεί να σας συμβεί κάτι έκτακτο. Ωστόσο, αν έχετε κλείσει μια συνέντευξη για τις 2.30 μμ και τους ενημερώσετε στις 2.00 μμ ότι δε θα μπορέσετε να πάτε, τότε σίγουρα θα δυσαρεστήσετε και αυτούς, αλλά και τους εργοδότες με τους οποίους συνεργάζονται.

Όταν δεσμεύεστε ότι θα πάτε για συνέντευξη, προσδοκούνε ότι θα πάτε στην ώρα σας και θα είστε καταλλήλως προετοιμασμένοι.

4. Είστε πολύ σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε
Ποτέ δεν πρέπει να είστε τόσο σίγουροι για τον εαυτό σας, παρά μόνο όταν υπογράψετε την πρόσληψή σας.

5. Αδιαφορείτε για το γραφείο εύρεσης εργασίας
Όταν ένα γραφείο αναλαμβάνει να σας εκπροσωπήσει σε κάποιους εργοδότες σας θεωρεί «κτήμα» του, τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία. Αν λοιπόν εσείς επικοινωνήσετε με τον εργοδότη απευθείας χωρίς να το συζητήσετε πρώτα μαζί τους, τότε σίγουρα θα ενοχληθούν.

Αν θεωρείτε ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με το γραφείο, γιατί δε σας εκπροσωπεί όπως θα επιθυμούσατε, τότε θα πρέπει να το συζητήσετε μαζί τους. Δεν πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας οι ίδιοι σας με τους εργοδότες, γιατί γι’ αυτό το λόγο έχουν προσλάβει τους υπαλλήλους αυτούς, για να δουλέψουν μαζί σας.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τα γραφεία αυτά έχουν «δύναμη», οπότε το καλύτερο είναι να αποδεχτείτε το ρόλο σας στη διαδικασία αυτή, ώστε η μεταξύ σας σχέση να αποβεί καρποφόρα.

Author: 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.