Πώς το internet έχει αλλάξει την εύρεση εργασίας

Πώς το ιντερνετ έχει αλλάξει την αναζήτηση εργασίας

Τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση εργασίας έχει αλλάξει δραματικά. Για να είναι επιτυχημένη  η εύρεση εργασίας θα πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετική προσέγγιση από ότι παλιότερα και σε αυτό πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η παρουσία του internet.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την εύρεση εργασίας μέσω internet:

1. Σε πολλές περιπτώσεις το Google έχει αντικαταστήσει κάποια μέρη του βιογραφικού. Πολλοί εργοδότες και στελέχη ανθρώπινου δυναμικού χρησιμοποιούν το Google και το LinkedIn για να βρουν ταλέντα αντί να πληρώνουν για λίστες ταλέντων. Πολλές εταιρίες υποστηρίζουν ότι ψάχνουν πληροφορίες στο Google για τους υποψήφιους εργαζομένους τους. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα αποτελέσματα που βγάζει μια αναζήτηση στο Google για εσάς είναι πολύ σημαντικά.

2. Μια περίληψη του εργασιακού σας ιστορικού είναι αρκετή. Λόγω του ότι συνήθως υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι για μια θέση, οι υπεύθυνοι επιλογής προσωπικού (ή τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού αν η θέση έχει ανατεθεί σε μια ανάλογη εταιρία) συνηθίζουν να βλέπουν πολύ γρήγορα τα βιογραφικά. Ο μέσος χρόνος που ξοδεύουν σε ένα βιογραφικό είναι 30 δευτερόλεπτα! Το LinkedIn, για παράδειγμα, μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις μια περίληψη.

3. Το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικό. Οι μαρτυρίες, η υποστήριξη και η σύσταση σε άλλους των ικανοτήτων σας που εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μειώνουν τα ρίσκο που παίρνει ένας εργοδότης προσλαμβάνοντάς σας. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας υπεύθυνος επιλογής προσωπικού είναι να προσλάβει το λάθος άτομο για τη λάθος θέση. Λέγεται, μάλιστα, ότι εάν ένας νεοπροσληφθείς παραιτηθεί μέσα σε τρεις μήνες από την πρόσληψή του, η απώλειά του κοστίζει στην εταιρία πάνω από τους ετήσιους μισθούς του. Αν δεν έχετε υποστηρικτικά σχόλια και συστάσεις στο προφίλ σας στο π.χ. LinkedIn, φροντίστε να αποκτήσετε κάποια πριν αρχίσετε να ψάχνετε για δουλειά.

4. Τα βιογραφικά και οι συνοδευτικές επιστολές σε χαρτί σπανίζουν πια. Οι περισσότερες εταιρίες δε λαμβάνουν βιογραφικά σε χαρτί και όταν τα λαμβάνουν σε ηλεκτρονική μορφή δεν τα εκτυπώνουν. Αυτό σημαίνει ότι γράφοντας το βιογραφικό σας και άλλα έγγραφα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι θα διαβαστούν κατά πάσα πιθανότητα σε μια οθόνη.

5. Πρώτα έρχεται η γνωριμία και μετά το βιογραφικό. Σήμερα τα βιογραφικά δε χρησιμοποιούνται συχνά σαν πρώτη επαφή με την εταιρία. Αν αυτή η πρώτη επαφή γίνει ηλεκτρονικά, τότε το διαδικτυακό σας προφίλ προσφέρει περισσότερες πληροφορίες από το βιογραφικό σας. Επομένως πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προτεραιότητα στο να κάνετε γνωριμίες παρά στο να φτιάξετε το βιογραφικό σας.

6. Οι εργοδότες ενδιαφέρονται μόνο γι’ αυτό που χρειάζονται. Παλιότερα ένα βιογραφικό ή μια αίτηση για εργασία επικεντρωνόταν στις ανάγκες του υποψήφιου εργαζόμενου. Πλέον η αίτηση, το βιογραφικό ή η συνοδευτική επιστολή πρέπει να εστιάζει στο τι μπορεί ο εργαζόμενος να προσφέρει στην εταιρία. Επομένως τονίστε πώς θα ωφεληθεί η εταιρία από την πρόσληψή σας και πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί αυτό.

7. Τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε δύο δουλειές δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τα μεγάλα κενά χωρίς δουλειά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο ήταν παλιότερα. Πλέον οι εργοδότες συνειδητοποιούν ότι πολλοί άξιοι άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά απολυμένοι. Επίσης πολλοί εκτιμούν την πρωτοβουλία που παίρνουν κάποιοι για να αρχίσουν τη δική τους δουλειά ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται μεγάλο διάστημα ανεργίας.

8. Δώστε σημασία στη χρήση συγκεκριμένων λέξεων. Τα λογισμικά ξεδιαλέγματος και η αναζήτηση ταλέντων όπως π.χ. στο LinkedIn ψάχνουν συγκεκριμένες λέξεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα βιογραφικά με το σωστό συνδυασμό λέξεων «κερδίζουν». Μάθετε ποιες λέξεις-κλειδιά αναζητούνται περισσότερο και χρησιμοποιήστε τις κατάλληλα.

9. Όλοι έχουν κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Παλιότερα ήταν δύσκολο να το εντοπίσει και να το εκμεταλλευτεί κανείς. Σήμερα είναι απαραίτητο να το κάνει και μάλιστα και στο διαδίκτυο. Επειδή οι υπεύθυνοι επιλογής προσωπικού ψάχνουν για πράγματα που ξεχωρίζουν, οι ασυνέπειες στην εικόνα σας θα τους κάνουν να σας απορρίψουν. Φροντίστε λοιπόν να έχετε τον έλεγχο της εικόνας που παρουσιάζετε. Το βίντεο με οδηγίες στο Brand-Yourself.com είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να τονίσετε το δυνατό σας σημείο.

10. Το να γνωρίζετε να πληκτρολογείτε δε θεωρείται πλέον προσόν. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να προετοιμαστείτε για τη θέση για την οποία ενδιαφέρεστε. Για να έχετε επιτυχία, προσαρμόστε κάθε φορά το βιογραφικό σας και την εισαγωγική επιστολή στη θέση που διεκδικείτε. Είναι καλύτερα να δώσετε λίγα αλλά στοχευμένα βιογραφικά παρά να τα μοιράζετε παντού και να προσεύχεστε να σας προσέξουν.

Author: Maria Sgouri

Ετικέτες:

One thought on “Πώς το internet έχει αλλάξει την εύρεση εργασίας

  1. Πίνγκμπακ: Πως η αλλαγή νοοτροπίας βοηθά στην εύρεση εργασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.