Ξεκινάνε, από αύριο, οι επιδοτούμενες προσλήψεις 2200 ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών

επιδοτούμενες προσλήψεις 2200 ανέργων

Μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα για την πρόσληψη 5000 πτυχιούχων, ξεκινάει από αύριο 19/9/2013, ένα αντίστοιχο (σύμφωνα με την με αριθμό Β118758/5-6-2012 Δημόσια Πρόσκληση), για τις επιδοτούμενες προσλήψεις 2200 ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Ποιοι το δικαιούνται

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έως 35 ετών και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο. Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας. Τα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Ποιες εταιρίες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τις επιδοτούμενες προσλήψεις

Οι επιχειρήσεις που θα εντάξουν στο δυναμικό τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες, με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες. Οι επιδοτούμενες προσλήψεις περιλαμβάνουν επιχορήγηση που ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Που γίνονται οι υποβολές των αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr, από αύριο 19/9, όπου επίσης θα περιγράφονται αναλυτικά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Author:  / 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.