Εργασία στο Λονδίνο

Εργασία στο Λονδίνο

Για πολλούς το Λονδίνο είναι ελκυστικό χάρη στα πολλά αξιοθέατα και τη ζωντάνια του. Σε μητροπολιτικό στυλ και με τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής πολλοί θέλουν να ζήσουν την κουλτούρα του. Προσφέρονται πολλές ευκαιρίες για εργασία στο Λονδίνο αλλά έχει και μεγάλη ιστορία: μην ξεχνάμε ότι ήταν η μεγαλύτερη πόλη του δυτικού κόσμου σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Η ιστορία του Λονδίνου είναι εμφανής σε όλη την πόλη με αξιοθέατα όπως το Big Ben, ο Πύργος του Λονδίνου, το Παλιό Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο, το Westminster και τους κήπους του Kensington. Στην πόλη υπάρχουν τέσσερα μνημεία χαρακτηρισμένα ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.

Σε έρευνα που διεξάχθηκε από το GfK, ερωτήθηκαν περισσότεροι από 5000 άνθρωποι που είχαν επισκεφτεί τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Στις ερωτήσεις «Πού νιώσατε ότι εκτιμούσαν την κουλτούρα σας;» και «Πού θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να ταιριάξετε καλύτερα;» το Λονδίνο ήταν η δημοφιλέστερη απάντηση.

Η οικονομία στο Λονδίνο – Προοπτικές εύρεσης εργασίας

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, το Λονδίνο είναι «διεθνές κέντρο εμπορίου και καινοτομίας». Προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους κατοίκους του για εργασία στο Λονδίνο αλλά και μεγάλη ποικιλία από ταλέντα και ικανότητες για τους εργοδότες.

Μια αναφορά που συντάχθηκε το 2013 προέβλεπε ότι ανάμεσα στο 2013 και το 2018, θα δημιουργηθούν 374,000 θέσεις εργασίας με βάση το Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι 1 στις 4 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στη Βρετανία, βρίσκεται στο Λονδίνο. Οι τομείς που αναπτύσσονται περισσότερο είναι των επαγγελματικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών διαχείρισης και υποστήριξης.

Επίσης προβλέπεται ότι από το 2012 έως το 2020 ο βασικός μισθός στο Λονδίνο θα αυξηθεί κατά 4% φτάνοντας κατά μέσο όρο τις £957. Αυτό δείχνει τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην πόλη και επίσης σημαίνει ότι η ποιότητα ζωής των κατοίκων βελτιώνεται καθώς αυξάνεται το εισόδημά τους.

Εργασία στο Λονδίνο

Το Λονδίνο θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στη διαθεσιμότητα πολύ εξειδικευμένων εργαζομένων στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ειδικά στα ψηφιακά μέσα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για εύρεση εργασίας σ’ αυτόν τον τομέα αιχμής. Η φήμη του Λονδίνου είναι αντάξια μιας παγκόσμιας πόλης. Η πληθώρα των ευκαιριών εργασίας και η ποικιλία των βιομηχανιών την καθιστά πολύ δημοφιλή για εύρεση εργασίας. Το Λονδίνο είναι η βρετανική πόλη με την μεγαλύτερη απορρόφηση σε δασκάλους και σεφ.

Υπάρχει πάντα ζήτηση σε διάφορα επαγγέλματα και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη Βρετανία για βρει κανείς δουλειά καθώς ο αριθμός των ενεργών επιχειρήσεων στο Λονδίνο αυξάνεται συνεχώς.

Μετακίνηση από και προς τη δουλειά

Το διάσημο λονδρέζικο μετρό δίνει εύκολη πρόσβαση σε πολλές τοποθεσίες. Με 270 σταθμούς, το μετρό καλύπτει όλες τις κύριες περιοχές. Συχνά βρίσκονται τόσο κοντά μεταξύ τους που μπορεί κανείς να πάει από τον έναν στον άλλον με τα πόδια. Τα λεωφορεία επίσης βοηθούν στις μετακινήσεις.

Η συγκοινωνία στο Λονδίνο είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Η αλλαγή στον τρόπο μετακίνησης του κοινού από τη χρήση αυτοκινήτου στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς έκανε το Λονδίνο συγκριτικά πολύ καθαρότερη πόλη. Τα διάσημα μαύρα ταξί βολεύουν για γρήγορες μετακινήσεις ενώ η θαλάσσια συγκοινωνία με τα καραβάκια στον Τάμεση εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την κίνηση και να χαζέψουν και μερικά αξιοθέατα.

Επομένως, αν σκέφτεστε να εργαστείτε στο Λονδίνο, ελέγξτε τις τελευταίες αγγελίες. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας από πωλητές και στελέχη έως δουλειές που σχετίζονται με την τεχνολογία και τη μηχανική.

Author: Maria Sgouri

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.