Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση για το μισθό στη διάρκεια της συνέντευξης

Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση για το μισθό στη διάρκεια μιας συνέντευξης

Αν και κάθε επαγγελματίας ενδιαφέρεται για μια μεγάλη ευκαιρία για δουλειά και πολύτιμες εμπειρίες, ένας δίκαιος μισθός είναι σίγουρα σημαντικός. Όταν καλείστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με το μισθό υπάρχει περίπτωση να κάνετε κάποιο λάθος που δε θα μπορείτε να διορθώσετε μετά αναφέροντας ένα ποσό χωρίς να ξέρετε τι έχει κατά νου ο εργοδότης.

«Τι μισθό περιμένετε να πάρετε;»

Προσπαθήστε να δώσετε μια διπλωματική απάντηση και πετάξτε το μπαλάκι πίσω στον εργοδότη λέγοντας ότι θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αρμοδιότητες της θέσης και τις παροχές που δίνει συνήθως η εταιρία σε κάποιον με παρόμοια εμπειρία και μόρφωση με εσάς.

Αν ο εργοδότης επιμένει να του πείτε συγκεκριμένο εύρος μισθού που περιμένετε να πάρετε απαντήστε με βάση τον προηγούμενο μισθό σας και το μισθό που συνήθως παίρνει κάποιος σε μια αντίστοιχη θέση. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο σε portal μισθοδοσίας.

«Τι μισθό παίρνατε στην προηγούμενη εργασία σας;»

Μην απαντήστε βιαστικά στην παραπάνω ερώτηση. Αναφέρετε ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνετε την προηγούμενη εργασία σας με τις προσδοκίες σας από αυτήν διότι ο τρόπος καθορισμού του μισθού στην προηγούμενη εταιρία ήταν διαφορετικός. Επιπλέον, η θέση για την οποία κάνατε αίτηση έχει αρμοδιότητες που δεν είχατε στην προηγούμενη εργασία σας. Τέλος, προσπαθήστε να κάνετε τον εργοδότη να σας δώσει πληροφορίες για τις αποδοχές που προσφέρουν.

«Πώς θα σας φαινόταν αν παίρνατε χαμηλότερο μισθό από αυτόν που παίρνατε πριν;»

Μην ανησυχήσετε μόλις ακούσετε τις λέξεις «χαμηλότερο μισθό». Αναφέρετε ότι ο μισθός δεν είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει σε μια δουλειά και ότι είστε ανοιχτοί σε κάποιες αλλαγές. Εξαρτάται από το ποιοι θα είναι αυτοί οι παράγοντες που θα κάνουν τη θέση τόσο ελκυστική ώστε να υποχωρήσετε στο μισθό. Αν η θέση έχει λιγότερο άγχος, το ωράριο πιο ελαστικό και προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες ανέλιξης, τότε ίσως αξίζει να το σκεφτείτε. Παρόλα αυτά, απαντώντας στην ερώτηση μην ξεχάσετε να θέσετε ένα κατώτατο όριο μισθού και στη συνέχεια να ρωτήσετε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, μπορείτε να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με πολυετή εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, οι οποίοι θα σας παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την προετοιμασία για συνέντευξη.

Author: Maria Sgouri

2 thoughts on “Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση για το μισθό στη διάρκεια της συνέντευξης

  1. Πίνγκμπακ: Προετοιμάσου για την αναζήτηση εργασίας

  2. Πίνγκμπακ: Πώς να νικήσεις το φόβο της συνέντευξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.